Savasana med støtte-image

Savasana med støtte

  • Detaljer
  • Information

Savasana bør altid være en del af din praksis. Nu er det tid til at slappe af – tid til at lade kroppen hvile, så den kan blive stærkere og sundere. Savasana symboliserer afslutningen på din praksis – en naturlig ende på den rejse, du har været på, og en respekt for den tradition du er en del af.

Hvis du praktiserer alene kan det være en god idé at sætte en timer, da det ikke er ualmindeligt at falde i søvn i Savasana. I en klassisk yang yoga praksis bør Savasana være 10% til 15% af praksis, og i yin kan 5% til 8% være nok. Dette er selvfølgeligt relativt og længere tid kan være yderst gavnligt.

Spring aldrig Savasana over, din krop har brug hvilen, også i yin yoga. Selvom det kan se ud som om at en yin praksis er en mild praksis, så er det stadig en belastning og et stress, som kræver restituering.

Savasana er ikke kun en tid til at slappe af i kroppen; i denne stille tid skal sindet forblive vågent, men alligevel afslappet og bevidst om, at kroppen slapper af. Vær opmærksom på energierne, der flyder. Dette er et ideelt tidspunkt til at udvikle din evne til at mærke dine energier. Det er svært at gøre dette, når du er i stillingerne. At øve dig i at mærke energierne under din Savasana vil hjælpe dig til at føle energien flyde på andre tidspunkter. Mens du aktivt slapper af, kan du observere strømmen af ​​Chi eller Prana ind og ud af de områder, du arbejdede i din asana praksis. I begyndelsen skal du måske lade som om, eller forestille dig, at du kan mærke disse energier. At lade som om vil hjælpe dig med at komme nærmere på disse områder. Med tiden vil du nemmere mærke energistrømmen. Der er mange måder at udføre Savasana på, og mange lærere har deres egne unikke og foretrukne metoder. Følgende er blot en af mange muligheder.

I et yogastudie vil din lærer sørge for, at omgivelserne er egnede til afslapning. Hvis du praktiserer for dig selv, bør du gøre dit miljø roligt: sluk telefoner; sluk for lyde; åbn vinduerne for at lade lidt frisk luft ind, men hold dig varm; sæt kæledyr ind i et andet rum; sluk lyset, men ikke helt – et helt mørkt rum kan få dig til at falde i søvn– af samme grund vil du måske undgå at lave Savasana i sengen.

Begynd med at lade kroppen blive åben: tag briller og ure af; lad dit hår falde ned; fjern alt, der kan begrænse strømmen af ​​energi. Fjern alle metalliske cirkler du har på - ting som ringe, armbånd og kropspiercinger kan forstyrre energistrømmen. Sørg for, at du holder dig varm – tag sokker på, en sweater og/eller dæk dig med et tæppe.

Gør dig godt tilpas, mens du lægger dig på gulvet. Hvis du bøjer lidt i knæene, kan lænden falde til gulvet. Hvis du bøjer knæene, så læg et foldet tæppe eller bolster under dem, så benene kan slappe helt af. Lad fødderne falde udad. Hvis du ikke har bøjede knæ, skal du adskille benene, indtil knæene er hoftebredde fra hinanden eller endnu længere. For virkelig at tillade korsbenet at ligge fladt, kan du skubbe halebenet væk fra dig. Lad derefter dine arme ligge ved siden af ​​dig med håndfladerne opad og omkring 30 cm fra dine hofter. Dette vil tillade dine skulderblade at ligge fladt.

Forlæng halsen lidt ved at pege hagen lidt imod dine fødder. Du kan også rulle hovedet fra side til side et par gange, indtil du finder en behagelig position i midten. En pude kan også være rart.

Forsøg at lade kroppen blive helt stille. Tag et fuldt åndedrag ind, og uden at ånde ud et mere, efterfulgt af et langsomt suk.

Type: Yin Yoga Stillinger
Asana Fokusområde: Nakke,Skulder,Rygsøjle,Lænd,Hofter,Ben,Fødder
Asana Kategori:
Meridiankanal: Hjerte,Tyndtarm,Milt,Mave,Lunge,Tyktarm,Nyrer,Unrinblære,Lever,Galdeblære
Anbefalet tid (min):
Position: Liggende