top of page

Astanga Yoga

Den ultimative rejse

Vi byder dig velkommen til at et intensivt, lærerigt og spændende år, som udfolder dit uendelige potentiale gennem Astanga Yoga

Astanga Yoga i København

Din Forvandling

Udforsk dybden af dig selv gennem metodikken, teknikken og filosofien i Astanga Yoga. Få klarhed, indsigt og forståelse for hvordan Astanga Yoga udøves og samtidig en oplevelse af Astanga, som meget mere, end blot en serie af Yogastillinger. Få indsigt og erfaring med de væsentligste elementer, der definerer og adskiller Astanga Yoga, og gør den til en unik indre praksis. Få en dybere erfaring og forståelse for strukturen og måden at udøve denne uvurderlige traditionelle metode.

Selvom teori og mental forståelse er værdifuldt, er Yoga først og fremmest erfaringsbaseret. Du lærer og erfarer gennem krop-sind-bevidsthedstræning, så din egen organiske intuitive intelligens vil blomstre og du gradvist vil vågne op til dit fulde potentiale og indre væsen.

Astanga Yoga i København

Den primære del af din uddannelse og Yoga dannelse er derfor din egen daglige fordybelse, din sadhana, med asana (træning af Yogastillinger), pranayama (åndedrætstræning) og meditation.

Sadhana er en forpligtelse til at prioritere og give tid din indre rejse mod opvågen og selverkendelse. Først formulerer vi vores (spirituelle) mål, så finder vi midlerne til at opnå det – vores praksis, sadhana, er den vej, vi rejser for at nå dertil.

Astanga Yoga systemet, der tager udgangspunkt i de otte trin i Patanjali Yoga Sutras – er vejen vi følger, for at udforske og fordybe os i vores krop-sind-bevidsthed og give klarhed og indsigt og i sidste ende for at opfylde vores indre og ydre mål.

Med Astanga Yoga opdager du en ny forbindelse til dit åndedræt, til den måde, din krop og dit sind, bevæger sig på, til en øget følelse af bevidsthed, som snart bliver en ny måde at være til på, først på måtten, så i verden. Astanga øvelser udvikler sig langsomt og kræver indsats, tålmodighed og mange gentagelser. Gennem denne proces bliver din praksis en naturlig del af, den du er. Resultatet er kultiveringen af fuld kropslig bevidsthed, der i sidste ende fører til genopvågning af den organiske naturlige intelligens, der findes i krop-sind-bevidsthed-systemet.

Det er her, rejsen for alvor begynder. Din opvågen til en fuld bevidsthed bærer dig til en dybere og fyldigere oplevelse af alle aspekter af livet. Fordybelse sker gennem din daglig træning og vil gradvist bringe dig til at opleve og tillade din egen organiske intelligens at blomstre. Du vil derfra se effekterne i dine omgivelser og din tilværelse ske ganske naturligt.

Astanga Yoga i København

Din træning foregår til dagligt i Astanga Yoga Studio eller derhjemme. Du træner traditionel Astanga Yoga på Mysore hold morgen eller eftermiddag under kyndig vejledning af læreren. Udover din daglige asana træning, vil din sadhana også bestå af pranayama, meditation og chanting af personlige mantraer.

Weekend workshops er dedikeret til at lære de korrekte vinyasa og asana teknikker, Yoga filosofi, teori, historie, chanting, livstil, kost, åndedræt og andre spændende områder. Udover at nørde stillinger i detaljer med positionering, udførelse, transitioner, funktion, progression og modifikation vil du også få indsigt i sammenhængen mellem stillingerne og udøvelsen, overgangene mellem stillingerne og hvilket formål de har. Du vil også lære at chante Yoga sutras og forskellige mantraer og betydningen af dem. Og du vil blive undervist i den teoretiske og filosofiske baggrund for Yoga.

  • Forståelse og klarhed for Yoga stillinger i detaljer.

  • Hvordan man individualiserer og tilpasser stillinger ud fra, hvad din krop har brug for

  • Hvordan du trækker vejret med bevidsthed, mens du dyrker Yoga

  • Udforske overgangene og sammenhængen mellem stillingerne.

  • Øge din forståelse af filosofi og teori om Astanga Yoga og Astanga Yoga sutras.

  • Lære tælling og vinyasa for stillingerne.

  • Forståelse af Astanga metoden og vinyasa systemet (åndedræt, stilling og fokuspunkter).

  • Lære sanskrit navne, tælling og chanting af mantraer

  • Lære om kost og livsstil, der er fordelagtig for Yoga.

  • Daglig intensiv Mysore praksis, meditation og pranayama.

DET ER ET SOLIDT OG KRÆVENDE PROGRAM. DER TAGER DIG DYBT IND I DIG SELV OG ÅBNER DIG OP FOR DIN KROP-SIND-BEVIDSTHED OG DIN EGEN ORGANISKE INTELLIGENS

HVAD GIVER ASTANGA YOGA DIG?

bottom of page